Kuruluş Bilgileri
Yüksekokulumuz 30 Eylül 2006 tarih ve 26305 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile “İşletme Bilgi Yönetimi” ve “Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri” olmak üzere iki bölüm olarak kurulmuştur. “Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri” bölümüne henüz öğrenci alınmamaktadır. 'Organik Tarım İşletmeciliği ABD' ise 2019 yılı itibari ile öğrenci alımına başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programi tüm gereksinimlerini yerine getirerek basari ile tamamlayan mezunlar "Organik Tarım İşletmeciliği alaninda Yüksek Lisans Diplomasi" derecesi alirlar.
ALES; Mezuniyet notu
Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki örgün öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulunun belirlemiş olduğu YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Mezuniyet için öğrencinin 21 kredilik ders yükünü en az 3.00/4.00 ortalama ile tamamlaması, en az bir araştırma semineri vermesi ve bir yüksek lisans tezi hazırlayıp başarılı bir şeklide savunması gerekmektedir.
Program Profili
Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı yüksek lisans programı öğrencilerin organik tarım işletmeciliği alanındaki herhangi bir konuda (organik tarım yetiştiriciliği, organik tarımda hastalık ve zararlılar ile mücadele, organik tarım ürünlerinin değerlendirilmesi, organik tarım işletmesi, organik ürünlerin pazarlanması) uzmanlaşmasını öngörür. Öğrenci danışmanı ile belirledikleri dersleri alır ve tez çalışmasını tamamlar.
Mezunların İstihdam Profilleri
Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalında yüksek lisans çalışmasını tamamlayan adaylar tez yaptıkları konularla ilgili alanlarda özel sektörde istihdam edilebilirler. Kamuda çalışanlar için bu derece daha çok idari pozisyon almada avantaj sağlamaktadır.