İşletme Bilgi Yönetimi Ana Bilim Dalı, yüksek lisans eğitimine 2010-2011 bahar yarıyılında başlamıştır. Programı başarıyla tamamlayan mezunlara İŞLETME BİLGİ YÖNETİMİ alanında yüksek lisans diploması verilir.
Programın Amacı
İşletme Bilgi Yönetimi Yüksek Lisans Programının amacı İşletme Bilgi Yönetimi alanında yayınları ve teknolojiyi takip edebilen, bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişebilen, bilgiyi değerlendirebilen ve yorumlayabilme yeteneği kazanmış ve ayrıca bilginin, en etkili biçimde yönetilmesini sağlayacak uzmanları ve İşletme Bilgi Yönetimi alanında akademik çalışma yapacak olan araştırmacıları yetiştirmektir.
Programın Hedefi
İşletme Bilgi Yönetimi alanında uzman ve yetkin kişiler yetiştirmektir.
Mezuniyet koşulları
Programı başarılı bir şekilde bitirebilmek için öğrencilerin anabilim dalının ya da ilişkili olan diğer ana bilim dallarının lisansüstü programlarında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS) ders ve 1 seminer almaları; konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi (60 AKTS) jüri önünde savunarak başarılı olmaları gerekmektedir.
Üst kademeye geçiş
Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’nın ilgili alanından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil belgesine (YDS, YÖKDİL, TOEFL vb.) (Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen dil sınavlarının birinden) sahip olmaları ve ilgili anabilim dalı tarafından yapılan mülakattan geçerli notu almış olmaları koşuluyla Doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Öğrenme Çıktıları
Lisans düzeyinde edinilen bilgileri geliştirerek uygulamaya koyabilme.
İleri düzeyde iletişim becerilerine sahip olabilme.
Akademik sorunların çözümünde araştırma yöntemlerini kullanabilme.
İşletmenin yönetim stratejilerini tasarlayabilme ve uygulayabilme.
Stratejik pazarlama alanında yaşanan gelişmeleri, yorumlama ve analiz edebilme.
Makro ve mikro ölçekte ekonomiyi analiz edebilme.
Çalışma yaşamında mesleki etik ilkelere uyabilme.
İşletmelere rekabetçi üstünlük sağlayacak insan kaynakları politikalarını geliştirilebilme ve uygulayabilme.
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme.
Mezun İstihdam Olanakları
Özel işletmelerin yönetim bilgi sistemlerinde uzman eleman olarak, KPSS sınavında başarılı olan öğrenciler kamu kuruluşlarında değişik kademelerde, ayrıca doktora eğitimlerini sürdürmek amacıyla akademik kariyerlerini Araştırma Görevlisi olarak devam ettirme imkanlarına sahiptirler.